Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

International Blasphemy Rights Day

ReligionPosted by Kent Damgaard Sun, September 30, 2012 17:42:15
Tillykke til alle rundt i verden som tør tænke de unævnelige tanker.

At der er behov for en dag til at fremhæve retten til at være blasfemisk viser kun at vi ikke er nået specielt langt som art. Tvært imod har tiden op til dagen igen været præget af at hooligan-religionerne har haft behov for at markere sig. Hooligan-religion, fordi at der findes troende der sikkert kigger på det der foregår med samme undren som når jeg ser på de såkaldte "fans" der vælger at overfalde tilfældige mennesker for at vise deres kærlighed til sporten.

Enkelte tilhængere af den mest fremtrædende hooligan-religion har da også indset at det måske havde en skidt indvirkning på opfattelsen af deres religion at de slog folk ihjel på vegne af en "fredens religion" over noget som kun et fåtal af voldsforbryderne egentlig havde set.

Og som altid var opfordringerne til at vise at der faktisk var en positiv side ved religionen fulgt af den typiske paragraf som viste at selv de moderate fortalere ikke har forstået hvad det går ud på. Det er den hvor man siger at man går ind for ytringsfrihed, men at man ikke vil have at nogen siger noget som kan såre andre.

Fejl, om igen. Hvis man går ind for ytringsfrihed, så går man ind for at de folk man ikke kan lide har ret til at sige det de mener. Eller som Kasket Karl vist en gang udtrykte det "Flora har ret til at have sine egne dumme meninger".

Mark Twain sagde det endnu bedre:

"So much blood has been shed by the Church because of an omission from the Gospel: 'Ye shall be indifferent as to what your neighbor's religion is.' Not merely tolerant of it, but indifferent to it. Divinity is claimed for many religions; but no religion is great enough or divine enough to add that new law to its code."

Men bare fordi at en anden religion har de mest aktive hooligans betyder det jo ikke at vi er bedre i den kultur vi lever i. Politikere elsker at fremhæve vort kristne kulturgrundlag som det der åbenbart gør os overlegne i forhold til resten af verden.

Den kristne gud, eller vor himmelske far, har efter sigende skabt os og elsker os. Han har dog lidt svært ved at lade os leve vort eget liv, og skulle vi afvige fra hans regler har han ingen kvaler ved at overlade os til evig tortur.

Lyder det som en far? Vist kun hvis man har haft en meget dysfunktionel og små-psykotisk en af slagsen, de fleste andre ville nok være lidt bekymrede for den slags kærlighed. Lyder det som et godt argument for at hvis der eksisterede et sådant væsen, så ville det være helligt og ophøjet?

For nu at misbruge et gammelt politiker-udtryk: "Hvis det er helligt, så fornægter jeg helligånden".


  • Comments(0)