Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Glædelig Darwin-dag

Hvad der sker i mit livPosted by Kent Damgaard Sat, February 12, 2011 18:09:06
Den er ikke så præget af stress og overforbrug, faktisk var det nogenlunde nemt for mig at købe ind i supermarkedet i dag. Men ikke desto mindre er Darwin-dag en vigtig dag at fejre.

Kalenderen er fyldt med dage som vi skal fejre fordi magt-begerrrige gamle mænd i sjovt tøj med en gammel bog mener at de skal bestemme hvor vi bør være i livet og i verden.

Selvsagt, er det så meget vigtigere for vi som mener at den eneste vej man kan følge er, den hvor beviset fører en. Ingen usammenhængende argumentationer, ingen hensyntagen til religiøse følelser, ingen politisk korrekt respekt for noget. Kun videnskabens metode.

Det vigtige ord her er "metode". Der er ingen blind tro på videnskaben. De som føler sig truet af den måde vi rationelle mennesker tilgår verden elsker at pege på os som en gruppe religiøse mennesker "Darwinister" siger de, i håbet om at vi vil indtage vores rette plads i den håbløse, uproduktive sump af hellige mænd, med hellige bøger som mener at vide hvor mennesket skal hen.

Men vi som accepterer teorien om evolution har ikke nogen hellig bog, vi accepterer bevisførelsen som den ser ud nu. Hvis en anden og bedre bevisførelse skulle dukke op og vise noget andet, så må vi følge den. Men indtil videre har de såkaldte "videnskaber" der vil udfordre den videnskabelige konsensus ikke nogen videnskab at byde på, det bedste de kan præstere er at så tvivl, at påstå at der er en livlig debat om emnet.

Det er der ikke - der er en livlig debat for at holde pseudo-videnskab ude af hvad vi skal lære den næste generation, de som skal sikre at verden bliver et bedre sted at leve for os. Det er en debat som den anden side aldrig kan vinde. Som altid i historien kan de undertrykke de ting som lyder dårligt i deres ører.

Men bygge et samfund på en metode der siger at man kun må forske i de ting som er bekvemme for for magthaverne. Historiens losseplads flyder allerede over med dem.

Så glædelig Darwin-dag, og mine bedste ønsker til alle derude som forsøger at øge mængden af menneskelig viden - uanset hvad andre måtte mene om de konklusioner det fører til.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post86