Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

En forsinket hilsen i anledning af vintersolhverv

Hvad der sker i mit livPosted by Kent Damgaard Fri, December 24, 2010 16:16:26
Den 22. December klokken 00:38 nåede vi til vintersolhverv.

På den tid af døgnet var det lidt svært at se hvad solen lavede, men heldigvis har vi jo videnskab som gør at vi kan beregne hvad der sker med alle de himmellegemer der bevæger sig rundt omkring os. Solen havde ikke noget at sige i den anledning, solens tilhængere følte ikke trang til at dræbe nogen, eller til at indføre leveregler som vi andre i følge solen er nødt til at iagttage.

Derfor holder jeg meget af solhverv og de andre gamle hedenske fester. Det er værd at fejre at vi nu går mod lysere tider, ganske som det er værd at fejre når vi om en uge og nogen timer træder ind i et nyt år. Når vi træder ind i det nye år, kan vi se tilbage og overveje hvad vi nåede, og se frem mod de planer der er parat for det nye år.

Jeg overrasker nok ikke nogen ved at sige, at mit tilbageblik ikke indeholder skyldfølelse over min manglende overholdelse af regler dikteret af folks forskellige usynlige venner. Hvilket så fører mig frem til den her underlige aften som vi fejrer, fordi marketing afdelingen for den nye religion fandt det passende at placere den oveni noget som konkurrenten allerede havde lavet. Lidt som når alle i vore dage bruger Windows, og ingen husker det fantastiske og banebrydende arbejde andre lavede hos Xerox Parc der i virkeligheden lagde grundstenen til den computer vi arbejder med i vore dag.

Kun et enkelt sted stod vi fast - den nye helligdag skulle ikke hedde "kristmesse" som den endte med at gøre det i andre lande, så "Jul", den gamle betegnelse for festen ved vintersolhverv blev hos os. Tanken om den gamle fest, at spise og drikke, mens vi tænker på at nu går det mod lyse tider er sympatisk, den gør ikke nogen noget ondt.

Tanken om at fejre en mellemøstlig profet fra en misogyn stammereligion er lidt sværere at forenes med. Hvem den historiske person var ved vi kun lidt om, men ud fra den gamle devise om "sig mig hvem du omgås og jeg skal sige dig hvem du er", så vil jeg anbefale folk at se på hvordan hans nærmeste stedfortræder her på jord for eksempel forholder sig til børneporno og de overgreb som hans egne medarbejdere foretog mod de som havde valgt at lade ham styre deres fysiske og åndelige liv.

Men nu skal det jo ikke bare gå ud over de kristne, fordi de har valgt at annektere vores fredelige helligdage. Et andet eksempel på hvordan disse mennesker som altid gemmer sig bag deres usynlige venner kan opføre sig overfor andre kan man se her.

Som altid med totalitært tænkende mennesker, så er forbrydelsen at nogen tillader sig at tænke selv. Så når vi om en uge går ind i 2011, så vil jeg gerne opfordre til at vi alle gør det med et fortsæt om at tænke selv, og ikke lade andre gøre det for os. Og med de tanker, god jul til alle derude, spis drik og vær lystig - og fri os fra messer for mellemøstlige eller andre guder hvis tilhængere vil destruere den korte lykke vi har i denne verden.

Specielt varme hilsner til Winnie Heiden, hvis fødselsdag jeg havde fornøjelsen af at fejre d. 22. med en gave fra Preben og jeg i form af en personligt udgave af vores tegneserie med en fantastisk tegning fra Preben, som jeg værdsætter rigtigt meget. Til familien Frisvad/Rapson for deres åbne dør og altid dejlige "helt nede på jorden" måde at være når man er sammen med dem. Og til min kollega Kim for altid at være klar til at snakke om stort, småt og ellers unævneligt over en fadøl eller mange.

Tak for jeres store opbakning mens jeg skrev mit manuskript til Preben, og i måneden efter, hvor jeg gennemførte NaNoWriMo med en ny historie om Afdeling K.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post84