Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Læger uden racerenhed?

PolitikPosted by Kent Damgaard Sun, November 21, 2010 13:31:03
Nu kunne der jo være enkelte naive personer der ville føle sig fristet til at tænke at den seneste bølge af citronmåner måske havde fået national-populisterne i DF til at tænke sig om. Men jeg nåede at læse en del af den artikel der indeholdt de famøse beskyldninger om at indvandrerne tager vores kage og saft på hospitalerne.

Og det er tydeligt at problemet går dybere end det. Denne forskruede person er nemlig blevet tilbudt fleksibilitet fra det danske sygehusvæsen, med det resultat at vedkommende er *gisp* blevet konfronteret med en læge med et muslimsk tørklæde.

Allerede her ville de fleste rationelle mennesker stå af og sige at enten accepterer hun behandling, eller også tager hun hjem og dør ... sværere er det vel ikke. Lægevidenskab er ikke en skønheds- eller popularitetskonkurrence, det er en sag om liv og død.

Men selvfølgelig endte det ikke der. Det er muligt at jobs forsvinder til udlandet, finanskrisen hærger og truer flere EU lande med bankerot, mulighederne for at finansiere vores velfærd og det vi bilder os ind er "verdens bedste sundhedsvæsen" bliver stadig dårligere. Men det skal da ikke afholde os fra at diskutere noget så irrelevant for vore overlevelseschancer som lægens påklædning.

Derfor er jeg nødt til at igen sige om denne artikel i JP hvad et rationelt menneske tænker når han møder den slags selvoptaget ævl.

Som det står i artiklen:

"Varedeklarationen er ikke tørklædet - varedeklarationen er den faglighed, som personen indeholder."

Og for min skyld så kan folk dø smertefuldt og uværdigt i en pøl af deres eget blod, pis og bræk på fortovet foran hospitalet hvis de ikke forstår at de bliver tilbudt en enestående chance ved at et andet menneske har uddannet sig læng...e nok til at forstå hvordan deres krop virker - noget de åbenbart ikke selv gad eller evnede.

Jeg har sagt det før, og jeg gentager - hvis jeg er syg, så må lægen have Brøndby-trøje på, nynne Britney Spears samlede værker mens han skærer i mig og bagefter gå hjem og se Paradise Hotel - bare han ved hvordan jeg bliver rask igen.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post83