Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Nu med tegner

TegneserierPosted by Kent Damgaard Mon, October 04, 2010 21:16:10
I foråret gennemførte jeg skrive-eventet ScriptFrenzy, som handler om at skrive et manuskript på en måned. Jeg valgte at skrive en tegneserie, og det blev til historien "There's only the hard way".

Desværre har jeg ikke haft held til at finde en interesseret tegner hvis stil passer til historien, så jeg var egentlig mere gearet til at finde på ideer til NaNoWriMo da en ny mulighed præsenterede sig.

Min kollega Preben Pedersen har flere gange deltaget i de såkaldte 24 timers tegneseriemarathon begivenheder hvor man som serieskaber skal lave 24 sider på 24 timer.

Min deltagelse i sidste års NaNoWriMo hang faktisk sammen med hans tegneseriemarathon, som man kan læse i hans forord til sin historie i den efterfølgende udgivelse hos forlaget Ondskabens Flydende Vatikan.

I år havde han ikke nogen historie, så efter at jeg havde stukket lidt til ham om at arbejde sammen fik han den ide at jeg jo kunne scripte hans 24 timers tegneserie.

Uden nogen ide til en historie og med en deadline på ti dage gav jeg mig i kast med opgaven, som resulterede i en historie med titlen "Vi vil ha' fred her til lands", en blanding af Lovecraft, detektivhistorie, humor og satire over folks underlige spirituelle overbevisninger. På et andet plan handler den nok også om hovedpersonens kamp mod sine indre dæmoner, eller rettere hans indre monster - for ganske som hos Lovecraft så har mine monstre ikke nogen kristen kontekst.

Det var en meget stor oplevelse at se de første sider dukke op her lørdag formiddag da Preben begyndte at tegne. En ting var at have forestillet sig figurerne i hans tegnestil, noget helt andet var at se hvad han havde fået ud af mine tanker. Noget lignede nøjagtigt, noget lignede slet ikke, men det var alt sammen rigtigt godt.

Undervejs lærte jeg også noget om at lave et manuskript. Selv om jeg havde været gennem manuskriptet og prøvet at korte dialogen ned, så var der klart mere tekst i historien end godt var, og der manglede lidt visuel stimulation rundt omkring. Noget at tænke over til næste gang.

Af de 24 sider nåede Preben igennem lidt over halvdelen, men har lovet at gøre noget ved de resterende sider, så jeg håber at kunne offentliggøre et link til den færdige serie på et tidspunkt.

I mellemtiden skal jeg så bare have fundet på en ny historie til om lidt under en måned.  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post79