Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Frihed koster dyrt nogen gange

PolitikPosted by Kent Damgaard Sat, January 02, 2010 17:18:28
Nedenstående klip er fra en YouTube kanal for en fyr som kalder sig AronRa. Han promoverer fornuft og videnskab, så der er god grund til at følge med i hvad han laver ud over denne video.

Når jeg specielt fremhæver den her video, så er det for at fremhæve en af mine kæpheste. Følelsen af berettigelse i internet-debatten.

Ytringsfrihed er desværre blevet et modeord, så selv på privat-ejede og drevne sites er det efterhånden ikke sjældent at se folk der bliver bedt om at moderere sig i debatten påberåbe sig ytringsfriheden.

Ytringsfrihed er noget andre kæmpede for en gang, for at vi kunne sige magthaverne imod uden at frygte at blive censureret eller måske ligefrem fængslet eller udsat for andre overgreb.

De kæmpede for at kunne sige de ting det var vigtigt at sige, det som folk havde behov for at høre når nogen stak dem blår i øjenene.

De fleste af dem ville nok tage sig til hovedet hvis de vidste at de senere skulle blive påkaldt når nogen blev bedt om ikke at bande i en diskussion om en tegneserie, retten til at kalde en kvindelig tilhænger af et andet fodboldhold for "luder", retten til at udbasunere dine seksuelle fantasier om Miley Cyrus og så videre, eksemplerne er legio - klik ind på et hvilket som helst internetsted hvor debat og kommentarer er tilladt og det vil ikke tage lang tid før et af disse curlingbørn stikker hovedet frem.

Desværre forbyder afstandene over nettet at man slæber disse mennesker ud bagved, giver dem en olfert og tvinger dem til at se billeder fra Iran, Saudi Arabien eller andre steder hvor folk kan komme fysisk til skade hvis de kommer til at ytre det forkerte.

Det slipper vi for herhjemme. Vi har faktisk udstrakt frihed - hvis du er sur over at ham den onde moderator på fodbolddiskussioner.dk ikke vil tillade dig at bruge ordet "gedeknepper" om det andet holds fans, så kan du for ganske få kroner starte dit eget site. Der er gratis lærebøger i HTML og gratis software til diskussionsfora at finde på nettet - hvis du virkeligt brænder for det kan indebrændtefodboldfans.dk være oppe at køre i løbet af næsten ingen tid.

Hvilket ? Er det besværligt? Kræver det at du selv skal skaffe dig et publikum der gider at høre på dine synspunkter? At du skal blive hjemme fra byen mindst en uges tid for at stable det på benene.

Tjah, der var ikke nogen der sagde at kampen for ytringsfrihed var let vel :-)


P.S. Og nej - din ytringsfrihed blev heller ikke krænket ved at jeg ikke tillader kommentarer til min blog.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post75