Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Nytårstalen

Hvad der sker i mit livPosted by Kent Damgaard Thu, December 31, 2009 10:56:59
Nytårstalen

"Endnu et år er gået", plejer man jo at starte en nytårstale. Egentlig vil jeg hellere starte med at sige "Jeg har levet et år mere" eller "Jeg vil leve et år mere". For ventetid er lang, men årene er korte og hvis vi ikke gør noget ved den tid vi får, men bare betragter den som noget der passerer forbi, så når vi ingen vegne.

Det er den slags man skal passe på med at sige i blandet selskab, for der skal nok være nogen der er hurtige til at forklare hvor amerikansk man er, eller at de ikke orker det der borgerlige noget med "enhver er sin egen lykkes smed". Og mens minutterne henslæber sig mens man hører dem forklare at man skam ikke kan alt, eller at penge ikke er alt her i verden, så fortsætter livet med at fare forbi derude. Og i jagten på de ting der ikke kan lade sig gøre har den stakkels person glemt at det var "lykkes smed", ikke "formue og velstands smed". Vi kan ikke altid gøre noget ved hvordan verden behandler os, det eneste vi kan gøre noget ved er, hvordan vi vælger at reagere på det.

Nogen ser sit glas som halvt fuldt, nogen ser det som halvt tomt, og så er der dem man køber en omgang til hvorefter de udbryder "der er rigtig meget skum i den her, der er bestemt ikke en halv liter i".

De sidste er som regel de der ender med at sætte deres lid til at en af de store ideologier tager ansvaret for lykken i deres liv. Verdensrevolutionen, kristi genkomst, kalifatet eller hvad det nu er for en version af den paradisiske tilstand - "alt andet end det her" - man søger efter. Det har to fordele, man behøver ikke selv foretage sig noget, og man kan omkostningsfrit være bitter og brokke sig over verdens tilstand, samt de mennesker omkring en der ikke vil tilslutte sig ens ideologi.

Dem om det, bare de lader mig leve mit liv i fred for deres regler.

Overfor dem står en anden gruppe som er knapt så bitre, men lige så utilfredse hvis man ikke vil være med i deres religion. Den er lidt ny, men har allerede fået en masse centrale dogmer omkring vigtige ting som parforhold, cafe-brunch, udestue, samtalekøkken og danske værdier.

Igen - det er deres liv, håber de er glade for det, og ka' jeg så få ro til at forfølge mit.

Hvor går mit liv så hen? Hvis der stadigt er nogen der læser med, nu har jeg trods alt fremmedgjort mig fra 90% af landets befolkning.

I 2010 håber jeg stadig på et godt helbred, men jeg vil prøve om ikke jeg kan give det en hjælpende hånd ved at få lidt mere motion. Her i slutningen af året var jeg igen en kort tur forbi Herlev Hospital, og det får en til at tage sig til hovedet når man samme dag som man bliver erklæret rask igen kan læse i avisen at økonomien kræver at flere hundrede medarbejdere skal afskediges. Herfra skal lyde en tak til de medarbejdere både på Herlev og hos Lyngbys hjemmesygepleje, jeg tror på at I alle yder en god og proffessionel indsats, men at der er for meget at lave og for dårlig styring og koordinering. Tak for jeres indsats, lad os ikke gøre det til en vane at ses for tit :)

Arbejdsmæssigt går jeg ind til et meget udfordrende år. Krisen, kombineret med de problemer der altid er når man forsøger at lave et skift i teknologi gav en del frustrationer i 2009, men mod slutningen kunne vi endeligt se de første systemer begynde at gå i drift. 2010 er året hvor vi for alvor skal vise hvad vi kan, det bliver både hårdt og spændende.

Hårdt og spændende var også mit forsøg på at skrive andet end anmeldelser og artikler. Jeg fik bevist at jeg godt kan skrive og have et fuldtidsjob ved siden af, men også at det kræver fokus og at give afkald på en masse ting. I 2010 vil jeg førsøge at gå videre af den vej, nok ikke med samme indsats hele tiden, men jeg vil forsøge at skrive noget hver eneste dag og så se hvor det fører hen. En del er kommet med opmuntringer under vejs, dem er jeg meget taknemmelig for. Nogen af disse mennesker har også givet udtryk for at de gerne vil læse hvad jeg har skrevet, de er ikke glemt, men der kommer nok til at være et par omskrivninger før at det er til at vise frem for andre.

Det var mit liv, som jeg ser det i 2010 - måske ender jeg et helt andet sted, men det er ihvertfald den kurs jeg har udstukket. Håber at alle jeres liv også må gå i den retning i selv har valgt.

Så plejer man jo at slutte af med "Gud bevare Danmark", det tror jeg ikke vi skal sætte vores lid til. Lad os i stedet hver især prøve at bidrage til at ændre vort eget liv, lave færre dumme regler, blande os lidt mindre i hvordan andre lever, så længe de ikke griber ind i hvordan vi gør det samme.

Så er der bedre chancer for at det bliver "et godt nyt år".

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post74