Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Kom frit frem ...

ReligionPosted by Kent Damgaard Thu, November 22, 2007 21:36:52
Mogens Lykketoft viser sig endnu en gang som et af de meget få mennesker i det danske socialdemokrati som man bør have respekt for

http://politiken.dk/udland/article437170.ece

Til gengæld er det påfaldende så tavse alle de mennesker der kræver respekt for Islam som religion er når den slags sager dukker op. De mennesker som havde travlt med at komme i medierne og spille fornærmede over tegninger af deres profet er pludseligt larmende med deres tavshed når en kvinde stenes af sine slægtninge eller hvor man som her tildeler en helt grotesk straf til et offer for en forbrydelse som i forvejen er afskyvækkende.

Og her er der jo ikke tale om udannede fattige mennesker i en fjern bjergegn et sted. Vi taler om myndighederne i et rigt land som vesten har samarbejdet med i årevis.

Men i vore dage er respekt åbenbart ikke noget man gør sig fortjent til ved sine handlinger, det er noget man får ved at være en økonomisk attraktiv samarbejdspartner. Hvis bare de kan bidrage til bundlinjen, så er vi parate til at ignorere at deres samfund i bund og grund er baseret på noget der for mig at se er en form for religiøs fascisme.

Selvfølgeligt kan man ikke bruge styreformen i andre lande til at slå vores lokale muslimer oven i hovedet med, men det ville nu klæde dem hvis de var lidt mere højlydte i at påpege at den slags ikke er hvad de står for eller ønsker.

I det hele taget er aviserne spændende læsning for tiden for de der interesserer sig for hvordan religioner udarter sig. Tag for eksempe Rune Engelbreths blog

http://engelbreth.weblog.dk/2007/11/20/blodet-i-koranen-og-bibelen/

"F.eks. kræver Moses, at en mand, der formaster sig til at samle brænde på sabbatsdagen, skal føres uden for lejren og stenes til døden af hele menigheden. (4. Mos.15,35)."

Den lader vi lige stå et øjeblik :-)

Det hjælper lidt at huske på at folkene bag den religion som er en del af vores forfatning idag ikke var en flok langskæggede humanister, men en flok nomader der levede i en ørken, med hvad deraf følger af menneskesyn.

Vi kan brodere på det, vi kan reformere og forklare - men hvis vi skal forholde os til hvad grundlaget for vores slumrende folkekirke er, så er vi på mange måder helt på linje med saudierne. Måske er det derfor at vi er så tilbageholdende med at fordømme deres handlinger.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post3