Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Igen et opdateret C.V.

Job og karrierePosted by Kent Damgaard Sun, April 24, 2011 08:04:33
Jeg har benyttet påsken til at få opdateret mit C.V. en smule, den opdaterede version kan findes på den sædvenlige adresse

http://www.kentdamgaard.dk/dk/CV_dan.html

Som det kan ses, så fylder opgradering fra JBoss 4 til JBoss 6 en hel del i hvad jeg har lavet i foråret. I princippet skulle det jo være en nem sag at gå fra en version af en applikationsserver til en anden, men under overfladen er der alligevel ændret en del.

Påskeferien har jeg benyttet til igen at se lidt på Objective-C og Cocoa. Sproget som sådan er ikke svært at lære, det er C med nogen kantede parenteser og så kan det næsten de samme ting som Java. Men selve Frameworket er stort. Faktisk er det nok den største forhindring hver gang man skal tilføje et nyt sprog til sin værktøjskasse.

Måske har de folk ret, som siger at det ikke længere handler om Java, men om JVM'en. Jython, Groovy og Scala er nye sprog, men vi har stadig mulighed for at basere os på de dele af Java vi kender.

Det var lidt filosoferen. Jeg går med planer om at lave en selvstændig blog hvor jeg skriver om mine tanker om programmering og teknologi, så jeg kan adskille det en smule fra mine øvrige tanker om religion, politik og hvad der ellers sker i mit liv.

Men mere om det senere ...

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post88

Sociale netværk

Job og karrierePosted by Kent Damgaard Sun, February 13, 2011 11:05:39
Sociale netværk er kommet for at blive, ser det ud til, så det er på tide at forholde sig til hvordan man bruger dem.

Idag har jeg derfor valgt at udskille den del af mine aktiviteter på Twitter der har med IT og udvikling at gøre til kontoen @kodekent. Det gør at jeg kan følge og blive fulgt af kolleger, uden at skulle involvere dem i hvad jeg ellers laver udenfor mit arbejde.

Hvad angår Facebook, MySpace med videre, så forvent ikke at jeg giver adgang til andre end private venner, eller berømtheder som jeg gerne vil følge. Jeg foretrækker kvalitet i stedet for kvantitet, så jeg tilføjer ikke folk bare for at få en større venneliste.

LinkedIn er i princippet åbent for alle jeg tidligere har arbejdet sammen med. Jeg tilføjer ikke folk jeg ikke kender, for jeg vil gerne kunne stå inde for dem der er på vennelisten. Men derfor er der stadig grund til at checke udløbsdatoen. Folk jeg arbejdede sammen med for ti år siden kan have ændret sig meget siden da - det ved jeg at jeg selv har. Så det at jeg kendte nogen en gang er ikke en garanti for noget.

Det er de spilleregler jeg har valgt, så der er ingen grund til at tage det personligt hvis du ikke bliver lukket ind.
  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post87

Godt nytår og opdateret CV

Job og karrierePosted by Kent Damgaard Sun, January 02, 2011 14:52:23
Det nye år er jo tiden til at sætte nye mål og lægge planer om hvad man gerne vil gøre, samtidig med at man gør rent, rydder ud og gør plads til hvad der måtte vise sig af nye muligheder.

Som gammel konsulent er jeg jo vant til at opdatere mit CV lidt oftere end det, men lige her og nu falder det sammen med årsskiftet.

http://www.kentdamgaard.dk/dk/cv.html

Der er ikke de helt store nyheder, ud over at jeg kaster mig over et nyt projekt i Københavns Lufthavne, som følger naturligt af de aktiviteter vi gennemførte i 2010.

Hvis 2010 lærte mig noget, så var det nok også at man ikke skal være forlovet kun med en enkelt teknologi. Så jeg håber at 2011 vil blive året hvor jeg får lejlighed til at lære lidt mere af hvad der rører sig udenfor Java verdenen. "Spreder mine investeringer" så at sige.

Godt nytår til alle venner, kolleger, samarbejdspartnere andre som har bidraget til mit liv i 2010. Må 2011 bringe resultater og muligheder for jer alle.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post85

Opdateret CV

Job og karrierePosted by Kent Damgaard Tue, June 01, 2010 03:04:15
Så er det igen tid til at poste et opdateret CV.

De væsentligste nye tilføjelser er at jeg har været på kursus i Smooks og at jeg er startet på et nyt projekt.

Efter lidt input fra Thomas Schrøder fra Forlaget Afart har jeg desuden indskrænket Curriculum Vitae til bare at være CV, da det åbenbart normalt skal staves Curriculum Vitæ, mens det førstnævnte bare er en populær alternativ, men ikke anerkendt stavemåde. Så er det lettere med CV :-)

To andre tilføjelser under mine fritidsinteresser er at jeg i det seneste år har gennemført de to forfatter-events NaNoWriMo og ScriptFrenzy. At jeg gjorde det, skyldtes blandt andet min kollega Preben Pedersen som i et forsøg på at få mig med på en 24 timers tegneserie-marathon endte med at foreslå NaNoWriMo i stedet. Det kan der læses mere om i indledningen til hans bidrag i forbindelse med den seneste 24-timers udgivelse fra det nye forlag Ondskabens Flydende Vatikan (med tak til Peder Riis for de to tegninger han gav mig sammen med signeringen på Komiks.dk, plus hans tidligere dedikation af en hel side af en af sine historier til mig).

Resultatet af NaNoWriMo blev en roman (tænk "Fagre nye verden" m.h.t. størrelse) som vist vil kræve en hel del redigering hvis den skal udgives. ScriptFrenzy derimod resulterede i et næsten færdigt manuskript til en 64 siders graphic novel. Nu savner den bare en tegner der kan omsætte den til ord.

Til gengæld har jeg, som nogen nok har bemærket holdt en lidt lavere profil på mine øvrige tegneserie-relaterede aktiviteter. Det fortsætter nok året ud, mens jeg bruger mere tid på at se på nogen faglige relevante emner i forhold til mit daglige arbejde.

I praksis kommer det til at betyde at jeg vil bruge mere tid på Java- og Mac-teknologier i en periode. Som altid er det ikke udfordringer der savnes - kun tid :)

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post76