Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Tillykke til Aab

SportPosted by Kent Damgaard Thu, May 15, 2008 23:38:55
Når det dansk mesterskab er afgjort er der altid den type der stiller sig op bagefter og siger "Jamen hvis ikke bla bla bla" så havde vi vundet mesterskabet.

Ikke her - tabellen lyver ikke. Klynkeri og undskyldninger kan vi ikke bruge til noget.

Derfor stort tillykke til Aab, hold fast i de ting i gjorde rigtigt i år, for der er brug for flere med den rette indstilling til at vinde i dansk fodbold. Jeg er ikke i tvivl om at FCK har den rette indstilling, men vi fejlede hvor vi ikke skulle have gjort det og derfor ligger vi hvor vi gør - men vi har den rette indstilling og derfor kommer vi igen til næste år og giver jer kamp til stregen igen :)

Sådan er fodbold i min bog - man kæmper til det er afgjort og så tager man sit nederlag som en mand. Og herregud, en potentiel sølvmedalje er jo ikke noget man skal klynke over - det var noget andre toner første gang jeg begyndte at komme fast i parken hvor man små-sarkastisk stod og sang "det ligner sidste år". Det var før Zuma og saksesparket, før aktierne femdobledes og den gang man gik der fordi man var fan, ikke fordi man var en tosse der skulle af med frustrationerne over sit sølle liv.

Jeg bliver nødt til at knytte en kommentar til nogen hændelser der er sket på det seneste som aldrig burde være sket. Først var det såkaldte FCK fans som væltede et hegn på Næstved stadion og på vejen hjem chikanerede de rejsende, herunder en gravid kvinde. For ikke at skulle stå i skyggen valgte såkaldte fans af Brøndby så at rasere adskillige togvogne på vej hjem fra en kamp.

Jeg bruger bevidst udtrykket "såkaldte", for jeg mener ikke de har noget med fodboldfan-kulturen at gøre, lige så lidt som jeg mener at Al Queda eller Hizb Ut Tarhir er repræsentanter for den gennemsnitlige danske muslim. I begge tilfælde er der tale om tosser der er udenfor pædagogisk rækkevidde og som bør behandles som sådan.

Desværre ser det ud til at det ikke får konsekvenser for de individer der stod bag handlingerne. Til gengæld har det ikke skortet på politisk korrekte tosser med ideer som at regningerne skal sendes til klubberne eller at klubberne skal idømmes kampe uden tilskurere fordi de ikke kan få styr på deres fans.

Selvfølgeligt skal de ikke det. Den lokale invandrer kioskejer eller pizzamand skal heller ikke straffes for 11. september, tosserne der brændte vores ambassader af eller de folk der dræbte vore soldater i Afghanistan.

Vi er personligt ansvarlige for hvad vi gør, fuldskab eller tabte superligakampe er ikke nogen undskyldning, heller ikke at vi har et sølle liv, er på røven, ikke kan få bistanden til at slå til etc. etc. DU er ansvarlig, og hvis nogen skal stilles til ansvar for optøjer på en fodboldbane eller i et IC tog, så er det de individer som udfører det. Resten er bare et spørgsmål om at afsætte ressourcer til at få dem udpeget - det er selvfølgeligt lettere at skyde på de mere synlige klubber og råbe "fæle kapitalister" - pop-marxisme som endnu en gang skal gøre det til noget suspekt at drive en fornuftig forretning indenfor sport når nu der er så mange der er ynkeligt amatøragtige til at gøre det.

Jeg er selv den første til at stille mig kritisk overfor øget overvågning i samfundet, flere beføjelser til politiet og al den slags. Men måske er tiden inde til at gøre noget ved at få sat navne og ansigter på disse såkaldte mennesker. Ikke en "rockerlov" som er en gummiparagraf der kan bøjes til at bruges mod andre grupper som man har lyst til at gribe ind overfor, men en stor explicit "lex fodboldtosser" som giver liv til at overvåge tosser der starter slagsmål på og udenfor stadions, begår hærværk eller på anden måde truer den offentlige orden med det formål at identificere dem og gøre dem ansvarlige for deres handlinger hurtigt og effektivt.

Til gengæld skal loven så virke begge veje, en udredning af et forløb som for eksempel FCK mod Malmø FF hvor tvivlen peger den anden vej skal også udredes med samme hast - ikke flere år efter med noget som lugter lidt af hvidvask.
Fans skal kunne tro på at det er til deres eget bedste at man giver flere beføjelser, og den slags sager styrker ikke tilliden til systemet. Jeg stod selv den aften alt for langt væk til at kunne bedømme hvad der skete og hvem der havde retten på sin side - men når kampens dommer i mange almindelige kampe kan nå at se videoen igennem og i nogen tilfælde indrømme at et rødt kort skulle have været gult mens både tilskuere og dagspresse stadigt kan huske hvad der er sket på banen, så virker det sært at det skal tage så lang tid at få udredt hvad der er sket på tilskuerpladserne.

Og med denne længre udgydelse kan der lukkes af for fodbold-sæsonen, med undtagelse af årets FA Cup finale. Den vil traditionen tro blive fejret blandt gode venner som jeg ser frem til at være sammen med. Vi holder alle med vidt forskellige hold i stort set alle ligaer, men vi nyder hinandens samvær over god mad og kolde øl - i mine øjne er det en større nydelse :-)

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post30

Forza Milan!

SportPosted by Kent Damgaard Sun, December 16, 2007 14:44:55
Et stort tillykke til Milan med verdensmesterkskabet i fodbold for klubhold.

Lige for tiden er det ikke så ringe endda at være fodboldfan når man er mig smiley

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post10