Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Nu med tegner

TegneserierPosted by Kent Damgaard Mon, October 04, 2010 21:16:10
I foråret gennemførte jeg skrive-eventet ScriptFrenzy, som handler om at skrive et manuskript på en måned. Jeg valgte at skrive en tegneserie, og det blev til historien "There's only the hard way".

Desværre har jeg ikke haft held til at finde en interesseret tegner hvis stil passer til historien, så jeg var egentlig mere gearet til at finde på ideer til NaNoWriMo da en ny mulighed præsenterede sig.

Min kollega Preben Pedersen har flere gange deltaget i de såkaldte 24 timers tegneseriemarathon begivenheder hvor man som serieskaber skal lave 24 sider på 24 timer.

Min deltagelse i sidste års NaNoWriMo hang faktisk sammen med hans tegneseriemarathon, som man kan læse i hans forord til sin historie i den efterfølgende udgivelse hos forlaget Ondskabens Flydende Vatikan.

I år havde han ikke nogen historie, så efter at jeg havde stukket lidt til ham om at arbejde sammen fik han den ide at jeg jo kunne scripte hans 24 timers tegneserie.

Uden nogen ide til en historie og med en deadline på ti dage gav jeg mig i kast med opgaven, som resulterede i en historie med titlen "Vi vil ha' fred her til lands", en blanding af Lovecraft, detektivhistorie, humor og satire over folks underlige spirituelle overbevisninger. På et andet plan handler den nok også om hovedpersonens kamp mod sine indre dæmoner, eller rettere hans indre monster - for ganske som hos Lovecraft så har mine monstre ikke nogen kristen kontekst.

Det var en meget stor oplevelse at se de første sider dukke op her lørdag formiddag da Preben begyndte at tegne. En ting var at have forestillet sig figurerne i hans tegnestil, noget helt andet var at se hvad han havde fået ud af mine tanker. Noget lignede nøjagtigt, noget lignede slet ikke, men det var alt sammen rigtigt godt.

Undervejs lærte jeg også noget om at lave et manuskript. Selv om jeg havde været gennem manuskriptet og prøvet at korte dialogen ned, så var der klart mere tekst i historien end godt var, og der manglede lidt visuel stimulation rundt omkring. Noget at tænke over til næste gang.

Af de 24 sider nåede Preben igennem lidt over halvdelen, men har lovet at gøre noget ved de resterende sider, så jeg håber at kunne offentliggøre et link til den færdige serie på et tidspunkt.

I mellemtiden skal jeg så bare have fundet på en ny historie til om lidt under en måned.  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post79

Anders And som pirat

TegneserierPosted by Kent Damgaard Fri, July 24, 2009 21:01:32
En ting der ophidser folk der følger Anders And i disse dage er en stribe hvor den kære And optræder som musikpirat. Striben kan for eksempel ses på denne side som også sætter et par spørgsmålstegn ved dele af historien. Efter at jeg selv forsøgte at finde en forklaring gik det op for mig at hele historien slet ikke hænger sammen.

Som jeg læser historien, så køber Anders CD'en fordi han skal bruge omslaget med videre - det var åbenbart ikke lagt op til download. Han vil være sikker på at hans kopivare er første klasses. Så den del kan nogenlunde forklares.

Hvad der egentlig er mere interessant ved historien er at Rip, Rap og Rup slipper uden påtale for det de gør, så hvis den skulle virke som et "cautionary tale" overfor unge mod at downloade, så fejler historien - det er jo kun Anders som forsøger at profitere på den ulovlige kopiering som er ved at komme i fedtefadet.

En anden fejl er at Onkel Joakim jo dukker op uden Åke Skrål og forlanger erstatning kun til sig selv, og dermed ødelægger han jo den moralsk opbyggelige snak som Rip, Rap og Rup lige er kommet med omkring kompensation til den der har skrevet og komponeret sangen.

Så alt i alt ender historien med at sætte sig mellem to stole.

Hvis nu i stedet man var startet med Anders And der skriver en sang, må sælge den på meget ufavorable vilkår til Onkel Joakim som tilbyder ham en del af salget. Anders opdager så at han ingen penge tjener fordi folk henter hans musik på nettet.

Han klager sin nød til Onkel Joakim, som gerne vil hjælpe ham, men da han også ejer en fabrik med brændbare CD'er og et teleselskab, så det opvejer en del af det tab han har lidt. Anders har derfor ikke råd til at betale husleje og må forsøge sig med at synge på gaden. Netop som han tror at huslejen er hjemme dukker Onkel Joakim op med en betjent og konfiskerer pengene. Anders skylder ham nemlig royalties for at bruge den musik som Onkel Joakims selskab nu ejer retten til. Desuden har han stået foran en bygning som Onkel Joakim ejer, så han skal betale leje af fortov.

Anders bliver derfor smidt i fængsel, men i sidste øjeblik dukker Rip, Rap og Rup op med pengene som kan redde ham ud. De har nemlig fundet en af de sange som Anders ikke har indspillet og lagt den op på nettet hvor folk kan downloade den billigt. Ved hjælpe af den har de skaffet penge nok til at Anders kan komme ud af kniben.

På vej ud fra fængslet bliver de mødt af en skummende rasende Onkel Joakim. Websitet hvorfra de tre nevøer sælger det nummer som Anders stadig ejer er nemlig hostet hos hans rival Anderbilt.

Se det var en rigtig historie :-)

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post61

Nyt på ComicWiki

TegneserierPosted by Kent Damgaard Sun, July 12, 2009 17:16:09
Jeg startede med at bidrage til ComicWiki som en slags sideprojekt. Jeg var lidt irriteret over at det så ud til at indgangene for amerikanske tegneserier ville være de sædvanlige mere politisk korrekte ting som Doonesbury og co., mens at knapt så spiselige navne som H.P. Lovecraft, Poe, Corben, EC, Warren og så videre nok ikke ville blive repræsenteret.

Så jeg tænkte at så kunne jeg jo begynde at fylde på, så kunne andre der vidste mere om sagerne jo nok følge op senere med det væsentlige.

Nu, 1228 bidrag senere ser det ikke ud til at de andre som ved mere end jeg helt har opdaget at stedet er der, men jeg håber stadig at de virkelige eksperter også en dag afsætter lidt tid til stedet. Generationerne efter os har også brug for at vide, at der er andet i tegneserier end fransk/belgiske serier og ænder.

Seneste tiltag er at tilføje kategorier for Twitter, Facebook, Myspace og Youtube. Så hvis din foretrukne serie eller serieskaber har en tilstedeværelse på et af disse steder, så er der nu mulighed for at markere dette så det kan ses ud af oversigten.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post59

Mere nyt på tegneseriesiden

TegneserierPosted by Kent Damgaard Sat, July 11, 2009 12:50:10
Mine bidrag til Tegneseriesiden har været knapt så hyppige på her i starten af 2009 mens jeg fandt mine ben i forhold til det nye job, men nu tager jeg lidt revanche med endnu et indlæg.

Denne gang om Ignition City hvor Warren Ellis giver et kynisk tilbageblik på de klassiske rumhelte.

Jeg er ved at udvikle en vi fascination af Ellis. Der er noget i hans ofte kyniske måde at anskue verden på som svinger godt med mit eget verdenssyn. Hans Twitter opdateringer er i øvrigt ganske morsomme at følge.

Iblandt de mindre nyheder, så har jeg passeret 1200 bidrag til ComicWiki. En klart større nyhed og personlig tilfredsstillelse var, at blive rost for det jeg har skrevet af en af de personer jeg havde skrevet om. Når man engagerer sig i den såkaldte "fandom" indenfor et område kan man godt nogen gange tabe fokus og tænke mere på fan-aktiviteter end det der egentlig oprindeligt gjorde at man blev fan.

I de kommende uger vil jeg begynde at sætte nogen mål for hvad jeg skal nå i efteråret/vinteren. Der er en del der taler for at de mørke tider vil føre til en opprioritering af horror-stoffet. Følg med i opdateringerne på Tegneseriens RSS feed, min Facebook side eller min sparsomt opdaterede twitter konto. Førstnævnte er for alle, på sidstnævnte garanteres ikke for adgang.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post58

Nyt på tegneseriesiden

TegneserierPosted by Kent Damgaard Sun, July 05, 2009 11:26:22
Det har stået lidt sløjt til med mine bidrag til Tegneseriesiden på det seneste, men nu håber jeg snart at kunne indhente det forsømte.

Seneste skriveri fra min hånd er denne nyhed om Erwin Neutzsky-Wulffs fanzine BATHOS. Måske meget passende når vi taler om forsømte ting, for stakken af ulæste BATHOS er ved at være faretruende stor. Lad os håbe der bliver tid til at indhente det forsømte i min kommende ferie.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post56

Bare for at klargøre en ting

TegneserierPosted by Kent Damgaard Mon, June 09, 2008 19:01:34
Af omveje er jeg blevet gjort opmærksom på at der i mit fravær fra nettet har været personer som har udgivet sig for at være mig på Egmonts Superhelte forum.

For at der ikke skal herske nogen tvivl, så forlod jeg Danmark d. 4/6 12:00 og er først kommet tilbage idag d. 9/6 omkring klokken 18:00.

I mellemtiden har Egmont lukket for deres forum og der er derfor ikke nogen måde jeg kan få nogen vished om hvilke udsagn der er blevet lavet i mit navn.

Ansvaret for den slags idiotisk opførsel er selvfølgeligt først og fremmest at finde hos de mentalt forstyrrede individer som ikke har noget produktivt at bidrage med og derfor skal tiltrække sig opmærksomhed på andre måder. Desværre må jeg også erkende at Egmont ikke i tide har taget de fornødne skridt til at sikre at der ikke er folk der udgiver sig for andre på deres fora. Derfor vil jeg indtil det kan garanteres ikke være at finde på deres forum, beskeder der skulle findes der i mit navn kan som udgangspunkt antages at være et falsum.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post31

God påske

TegneserierPosted by Kent Damgaard Mon, March 24, 2008 16:52:51
Håber alle har haft en god påske og har fejret den behørigt med til årstiden hørende øl - husk at det hele startede med at nogen nede i det Tyske startede med at ville lave en øl til at mindes højtiden. Paulaner Salvator som øllen hed var stærk og sødlig i det, hvilket inspirerede nogen flinke mennesker på Carlsberg til at lave en tilsvarende øl som de kaldte Carlsberg julebryg, og på den måde blev ideen født at enhver religiøs højtid kan fejres med en stærk øl. På den måde får man så også bundet fødsel og død sammen i vores lille danske kulturkreds. Måske skulle Brian tage et kig på om der ikke var behov for en øl-kanon så vi kan få endnu en facitliste til vores selvforståelse. Det ville jo nok hjælpe de der er for dovne til selv at gå ud og søge svarerne.

Men nu må vi jo ikke glemme at det hele startede med at nogen døde og genopstod. Billedet er taget fra den udmærkede blog Occasional Superheroine, som beskæftiger sig med superhelte i tegneserier. Temaet er meget passende den sidste nadver udtrykt i tegneserier hvilket giver nogen ret sjove billeder.

En anden interessant blog er The Secret Sun, som har nogen kommentarer til hvor påsken stammer fra. Manden bag bloggen har skrevet den meget interessante bog "Our gods wear spandex" som går bag om superhelte-tegneserien og ser på forbindelsen til okkulte selskaber og oprindelige myter. Jeg anmeldte den for nyligt på Tegneseriesiden, men er allerede igang med en ny bog om emnet "Superheroes and gods", som går helt tilbage til Gilgamesh - noget af det ældste nedskrevne vi har her på jorden - og finder ligheder med vore dages fortællinger i tegneseriens verden.

Forfatteren er intet mindre end en Professor i engelsk, hvilket jo burde borge for en vis seriøsitet. Men måske peger fingeren også lidt den anden vej, måske har Lo Cicero haft samme oplevelse som forfatteren til "The Physics of Superheroes" at kvantefysik er mere interessant når man har den søde Kitty Pryde til at eksemplificere det.

Skulle læsningen af tegneserier inspirere nogen til at gå videre med kvantefysik eller historie og mytologi, så er det heller ikke noget dårligt resultat. Eller hvis de skulle få nogen til at reflektere over at de måske har ting de kan mestre, ting de kan bidrage med i denne verden.

I morgen ringer vækkeuret, ferien er forbi, nye verdener ligger derude for at blive opdaget, erobret og forsvaret.

Skål og god påske :-)  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post27

Super bitches and action babes

TegneserierPosted by Kent Damgaard Sun, December 23, 2007 14:02:06
De fleste der kender mig ved at jeg har en forkærlighed for kvindelige helte som kan uddele et cirkelspark eller håndtere et samuraisværd. Måske fordi jeg ikke kan nogen af delene og ville se ganske fjollet ud hvis jeg forsøgte at redde en kvinde i nød smiley

Derfor blev jeg grebet af billedet af Rikke Schubart i dagens online udgave af Berlingeren hvor hun poserer med et sværd i dobbeltsengen. Billedteksten angav at hun havde skrevet en bog om kvindelige helte, så det måtte jeg lige se nærmere på, hvilket førte mig til denne artikel på nettet:

I forvejen mangler jeg at læse en bog af Trina Robbins om kvindelige tegneseriehelte, men "Super bitches and action babes" kunne meget vel være en af de bøger der ryger med i min skal-læses bunke i 2008.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post13