Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Læger uden racerenhed?

PolitikPosted by Kent Damgaard Sun, November 21, 2010 13:31:03
Nu kunne der jo være enkelte naive personer der ville føle sig fristet til at tænke at den seneste bølge af citronmåner måske havde fået national-populisterne i DF til at tænke sig om. Men jeg nåede at læse en del af den artikel der indeholdt de famøse beskyldninger om at indvandrerne tager vores kage og saft på hospitalerne.

Og det er tydeligt at problemet går dybere end det. Denne forskruede person er nemlig blevet tilbudt fleksibilitet fra det danske sygehusvæsen, med det resultat at vedkommende er *gisp* blevet konfronteret med en læge med et muslimsk tørklæde.

Allerede her ville de fleste rationelle mennesker stå af og sige at enten accepterer hun behandling, eller også tager hun hjem og dør ... sværere er det vel ikke. Lægevidenskab er ikke en skønheds- eller popularitetskonkurrence, det er en sag om liv og død.

Men selvfølgelig endte det ikke der. Det er muligt at jobs forsvinder til udlandet, finanskrisen hærger og truer flere EU lande med bankerot, mulighederne for at finansiere vores velfærd og det vi bilder os ind er "verdens bedste sundhedsvæsen" bliver stadig dårligere. Men det skal da ikke afholde os fra at diskutere noget så irrelevant for vore overlevelseschancer som lægens påklædning.

Derfor er jeg nødt til at igen sige om denne artikel i JP hvad et rationelt menneske tænker når han møder den slags selvoptaget ævl.

Som det står i artiklen:

"Varedeklarationen er ikke tørklædet - varedeklarationen er den faglighed, som personen indeholder."

Og for min skyld så kan folk dø smertefuldt og uværdigt i en pøl af deres eget blod, pis og bræk på fortovet foran hospitalet hvis de ikke forstår at de bliver tilbudt en enestående chance ved at et andet menneske har uddannet sig læng...e nok til at forstå hvordan deres krop virker - noget de åbenbart ikke selv gad eller evnede.

Jeg har sagt det før, og jeg gentager - hvis jeg er syg, så må lægen have Brøndby-trøje på, nynne Britney Spears samlede værker mens han skærer i mig og bagefter gå hjem og se Paradise Hotel - bare han ved hvordan jeg bliver rask igen.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post83

Familiesammenføring for ninjaer

PolitikPosted by Kent Damgaard Thu, November 18, 2010 21:19:26
Min skribent-kollega fra www.tegneseriesiden.dk, Carsten Fogh Nielsen har begået et rigtigt underholdende skriveri på Facebook med titlen "Kan asiatiske ninjaer blive familiesammenført ud fra de nye regler på udlændingeområdet?", om hvorvidt ninjaer kan blive familiesammenført efter de nye regler for udlændinge.

Årsagen er, at jeg i den løbende debat om de nye regler stillede ham spørgsmålet: "Er ninjaer akademikere? Jeg kunne godt tænke mig et asiatisk nips med eget sværd - hvordan passer det ind i systemet?".

Og bortset fra det provokerende i spørgsmålet, så er det såmænd egentlig seriøst nok ment. Jeg har altid syntes at asiatiske kvinder var ganske tiltrækkende lige siden jeg første gang kastede et blik på Leiko Wu i et nummer af Kung Fu Magasinet som det hed den gang - hvilket dækkede over Gulacy og Moench' udgave af Master of Kung Fu, suppleret med den anden Marvel-serie Iron Fist.

Et besøg i Singapore for år tilbage understøttede kun min opfattelse, på trods af at jeg inden da fra familie-side blev gjort opmærksom på at jeg ikke skulle bryde mig om at komme hjem med "en af dem". Stigmaet fra de thailandske postordre-kærester var åbenbart slemt nok til at man burde frygte enhver asiat :)

Hvis man har fulgt artiklerne i Weekendavisen for nyligt om uddannelsessystemet i Singapore og Kina kan man ikke lade være med at more sig. Om føje år vil spørgsmålet ikke være hvad de skal lave for os, men hvad vi skal lave når de har overtaget vores job.

Men mens at de uddanner sig målrettet og ambitiøst i Kina, Brasilien og mange andre lande, så vender danskerne blikket indad og forarges med vanlige små sko over at indvandrerne har spist vores kage. Heldigvis er der da også folk som vælger at vise hvor hovedrystende sørgeligt den slags tankegang er. Jeg har sendt min citronhalvmåne, hvad med dig? Så vidt jeg ved er de første fem hundrede nu ved at blive kørt ud til værdigt trængende, så der er plads inde på borgen igen hvis ikke du nåede det første gang.

Spørgsmålet for os er ikke, hvem der har spist mere kage end de andre? Ligesom det heller ikke hjælper at se på hvem der bruger fortovet, den kommunale bænk eller andre ting til fælles afbenyttelse mere end de andre. Personligt er jeg som regel kun på hospitalet når jeg er nødt til at møde på fastende hjerte, og i øvrigt kan jeg ikke specielt godt lide kage, så hellere en fadøl og en pose flæskesvær. Dem vil min indvandrer-købmand gerne sælge mig på de mest ukristelige tidspunkter, så kagen skal være ham og familien vel undt.

Det handler om hvor vi får råd til mere kage ... sværere er det ikke, hvordan får vi fat i de udlændinge som kan være med til at løfte vores samfund, skabe forbindelser til verdens hurtigst voksende økonomier og sikre at vi ikke bare bliver et frilandsmuseum, som bliver holdt i live af de nye økonomiske magter når de for alvor begynder at vise deres styrke.

Vi har ikke brug for at stramme op på reglerne overfor indvandrere, vi har brug for at få strammet op på vores markedsføring overfor de der vil yde en indsats. Hvem folk så har lyst til at forelskes i, gifte sig med eller bare leve i et godt og syndigt forhold sammen med, det er ikke statens område at skulle godkende eller finansiere, som Liberal Alliance påpegede i dag.

Simon Emil foretrækker mænd, jeg foretrækker små piger med samuraisværd eller automatvåben (iblandt mange andre variationer), sådan er vi heldigvis så forskellige, og hvis ellers staten ville tænke lidt mere på at skabe vækst end at lave regler, så ville det være op til hver enkelt af os selv at finde ud af hvordan det skulle lykkes at få det vi ønskede.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post82

Frihed koster dyrt nogen gange

PolitikPosted by Kent Damgaard Sat, January 02, 2010 17:18:28
Nedenstående klip er fra en YouTube kanal for en fyr som kalder sig AronRa. Han promoverer fornuft og videnskab, så der er god grund til at følge med i hvad han laver ud over denne video.

Når jeg specielt fremhæver den her video, så er det for at fremhæve en af mine kæpheste. Følelsen af berettigelse i internet-debatten.

Ytringsfrihed er desværre blevet et modeord, så selv på privat-ejede og drevne sites er det efterhånden ikke sjældent at se folk der bliver bedt om at moderere sig i debatten påberåbe sig ytringsfriheden.

Ytringsfrihed er noget andre kæmpede for en gang, for at vi kunne sige magthaverne imod uden at frygte at blive censureret eller måske ligefrem fængslet eller udsat for andre overgreb.

De kæmpede for at kunne sige de ting det var vigtigt at sige, det som folk havde behov for at høre når nogen stak dem blår i øjenene.

De fleste af dem ville nok tage sig til hovedet hvis de vidste at de senere skulle blive påkaldt når nogen blev bedt om ikke at bande i en diskussion om en tegneserie, retten til at kalde en kvindelig tilhænger af et andet fodboldhold for "luder", retten til at udbasunere dine seksuelle fantasier om Miley Cyrus og så videre, eksemplerne er legio - klik ind på et hvilket som helst internetsted hvor debat og kommentarer er tilladt og det vil ikke tage lang tid før et af disse curlingbørn stikker hovedet frem.

Desværre forbyder afstandene over nettet at man slæber disse mennesker ud bagved, giver dem en olfert og tvinger dem til at se billeder fra Iran, Saudi Arabien eller andre steder hvor folk kan komme fysisk til skade hvis de kommer til at ytre det forkerte.

Det slipper vi for herhjemme. Vi har faktisk udstrakt frihed - hvis du er sur over at ham den onde moderator på fodbolddiskussioner.dk ikke vil tillade dig at bruge ordet "gedeknepper" om det andet holds fans, så kan du for ganske få kroner starte dit eget site. Der er gratis lærebøger i HTML og gratis software til diskussionsfora at finde på nettet - hvis du virkeligt brænder for det kan indebrændtefodboldfans.dk være oppe at køre i løbet af næsten ingen tid.

Hvilket ? Er det besværligt? Kræver det at du selv skal skaffe dig et publikum der gider at høre på dine synspunkter? At du skal blive hjemme fra byen mindst en uges tid for at stable det på benene.

Tjah, der var ikke nogen der sagde at kampen for ytringsfrihed var let vel :-)


P.S. Og nej - din ytringsfrihed blev heller ikke krænket ved at jeg ikke tillader kommentarer til min blog.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post75

Kære DF

PolitikPosted by Kent Damgaard Sat, December 12, 2009 16:56:10
Det er frygteligt venligt af jer at i gerne vil stå vagt om gamle Danmark. I bund og grund er det jo på mange måder et rart sted at være her. Folkene er flinke, lige fra de kolleger jeg drikker øl med til julefrokosten, til den indvandrer som sælger mig dem sent om aftenen hvis jeg skulle være løbet tør.

Men det er lidt som om at i er endt i en lidt uheldig rolle. Lidt som når man har fundet et hyggeligt sted at bo, men hvor man så skal trækkes med besøg af forældre eller svigerforældre, som lige skal checke om der er gjort ordentligt rent eller give deres besyv med om hvad de mener om møblerne.

Det er sikkert venligt ment, men slet ikke nødvendigt. Tro mig, der er gode grunde til at vi lever som vi gør her i Danmark, på de måde vi gør. Ligesom de nævenyttige forældre, så gælder det også overfor jer, at vi gør det vi gør fordi vi selv har lyst til det, ikke af hensyn til jer. Som nu for eksempel den stakkels Kessler, hvis liv og levned i også meget gerne vil tage æren for.

Det er selvfølgeligt slemt for jer det her, og han er sikkert også et utaknemmeligt skarn når nu han ikke vil være med til at repræsentere jer - alle ved jo at hvis man stiller op under det flag som i har patent på, så er det kun passende at man bliver en del af jeres propagandamaskine.

Jeg kan allerede høre de kommende indlæg om hvordan man synes at "pissetræt" er en skarp og unødvendigt hård debat - for det er jo sådan at det altid lyder fra jer når nogen taler jer midt imod. Som de nævenyttige og overbeskyttende forældreskikkelser i gerne vil være i den danske selvopfattelse, så er det klart at "sådan siger man altså ikke", "efter alt hvad vi har gjort for jer", "det er da også for galt at ..." og "tænk at du kan nænne at spolere en familiesammenkomst med den slags".

Tilsviningerne må kun gå en vej, ellers bryder det hele jo sammen :)

Men ligesom de der forældre som stadig render rundt og snager i deres børns liv efter at de er fyldt 30, så trænger i vist også til at nogen siger fra. Det her er mit hjem også, det er mit land og mit flag. Jeg er ikke en af de der skyldbevidste radikale eller venstreorienterede som "skammer sig over at være dansker".

Tvært imod er jeg stolt af at vi har et land der er forholdvist lille, men som kan fostre personligeheder der er store, stærke og stolte. Som kan drage ud i den verden i frygter og prøver at beskytte alle os andre imod. Niels Bohr, Victor Borge, Lars Ulrich, Bjarne Stoustrup, Anders Hejlsberg, Caroline Wozniacki, Mikkel Kessler, Tom Kristensen ... listen bliver ved, og det er dem man skal se på når regnskabet skal gøres op - dem der tog kampen op i stedet for at sidde og surmule med armene over kors fordi verden ikke var som derhjemme i de trygge rammer.

Jeg tror ikke at jeg nogensinde kan bidrage til verden som disse mennesker ... men jeg har heller ikke helt opgivet håbet. Men selv uden så store bedrifter vil jeg godt have lov til at være et vanskeligt barn og sige på forhånd, at lige meget hvad jeg har opnået hidtil i mit liv, hvad jeg opnår herefter i mit liv, på godt og på ondt - så er det ikke et produkt af DF's Danmark, deres politik eller deres menneskesyn.

Og skrub så af med jer - det her er mit hjem, jeg er træt af at i opfører jer som om i ejer det hele.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post72

Perker i sit eget land?

PolitikPosted by Kent Damgaard Sun, August 16, 2009 11:33:37
Denne gang er det borgerlige Danmark gået for vidt og helt mistet plottet.

Jeg taler ikke om rydningen af Brorsonskirken, en begivenhed der virker som et større iscenesat totalteater, hvor venstrefløjen så missede sit stikord og ikke kunne huske sine replikker da de endelig kom på scenen, hvorefter de febrilsk begyndte at læse op fra Pia Kjærsgaards rolle i stedet for.

Derimod har regeringens nummer to, som allerede med stor succes har forvandlet et ellers velfungerende og respekteret politikorps til det rene kaos, nu besluttet sig for at det var på tide at lægge sig ud med den del af indvandrerne der er halvvejs integrerede.

Som man kan læses i dagens Ekstrablad, så skal de ikke tro at de er noget bare fordi de er kommet ind på arbejdsmarkedet, tjener penge og ellers passer sig selv. Hvis de formaster sig til i deres eget hjem at læse bøger eller se TV fra det land de kommer fra, så er de en trussel mod danske værdier.

Er jeg den eneste der hører ekkoer af halvfjerdsernes munkemarxisme og kollektivisering, hvor individet helst skulle sættes ud af kraft og underkaste sig kollektivet, inklusive løbende check af at man havde den rette revolutionære tankegang på fællesmøderne.

Fra at være en regering som satte individets frihed og ansvar i højsædet er folkepartiet nu kammet over som en Stalin der ser trusler mod partiet og revolutionen alle vegne :-)

Lad os tage en hurtig sammenligning. Jeg går på arbejde, jeg tjener penge selv, jeg tager vare på mit eget liv, jeg ser ikke dansk TV (jeg har lige lukket mit kabel-TV), i stedet vælger jeg at gøre brug af den ret jeg har til at gøre som jeg vil i mit eget hjem og ser DVD'er og læser litteratur fra den kulturkreds jeg føler mig knyttet til - den amerikanske populærkultur. Jeg er ikke en god troende kristen, men en anderledes tænkende som holder på min ret til at tro således så længe jeg ikke skader andre.

Jeg er med andre ord en perker i mit eget land som vælger ikke at lade mig integrere ned til et niveau af tankekontrol der fører helt ind i mit eget hjem. Jeg er langt fra den eneste, en af mine venner vender sig mod Storbritanien, en anden mod Japan og flere af dem mod forskellige dele af USA.

Vi gør det ikke fordi vi er onde eller hader systemet (måske med undtagelse af "X-Factor" og "Vild med dans"), vi er bare nået til den erkendelse at en god del af den danske kultur holdes kunstigt i live af en stadigt mere paranoid flok vi ikke kan identificre os med, mens der er andre der er vitale og levende nok til at stille vores behov.

Når der oprettes lejre til at internere os perkere som truer danske værdier som "X-Factor", "Hammerslag", "Vild med dans", "Paradise Hotel" og "Far til Fire", vil jeg i det mindste være i godt selskab.

... og hvis i vil have mig undskyldt, jeg skal ud og anmelde den amerikanske tegneserie X-Men, inden Lene E. finder ud af at dens fremhævelse og forherligelse af individer med forskelligheder er en trussel mod de danske værdier.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post64

Ja til republik

PolitikPosted by Kent Damgaard Mon, June 22, 2009 21:35:07
Selv om jeg på mange måder respekterer det arbejde som de kongelige herhjemme laver, så er jeg af princip imod at man per automatik har adgang til privilegier og frihed for straf udelukkende ud fra den betragtning at man har haft de rette forældre. Vi har lige stemt om ligestilling i arvefølgen - men på alle andre punkter er den familie jo netop ikke ligestillet med os andre.

Det danske kongehus er en institution der ligesom folkekirken sikkert en gang gav mening, men som tiden er løbet fra, og derfor bør det fases ud og erstattes af noget andet som passer til et moderne samfund.

Selv om det er lidt op ad bakke i et så royalt samfund som det danske, så er der nogen der har valgt at tage handsken op, så kig ind på http://www.jatilrepublik.dk/ og se nærmere.

Kan vi være sikre på at en præsident gør det lige så godt? Måske - indtil videre er kravet til en monark jo bare at vedkommende skal blive født, og selv den mest uduelige præsident kan vi trods alt slippe af med igen når vedkommendes valgperiode er ovre.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post54

Ikke-humanisme tak

PolitikPosted by Kent Damgaard Thu, April 16, 2009 08:10:37
Jeg har normalt et lidt blandet forhold til Søren Pinds udtalelser, men hans blog idag rammer ret godt med hvordan jeg selv føler det.

"Jeg er ikke humanist. Det er ikke for mig en skamfyldt erkendelse. Heller ikke en tilståelse. Men en stolt erklæring. Humanisme betyder, at man elsker alle mennesker på jorden. Det gør jeg ikke. Så godt et menneske er jeg simpelthen ikke."

http://sorenpind.blogs.berlingske.dk/2009/04/12/brutalitet/

Jeg er også et af de der "dårlige" mennesker som ikke kan lade være med at synes det er helt fint når slynglen får sin bekomst.

Så selv om jeg i mit tidligere indlæg langede ud efter Obama, så er jeg glad for at se at han i forhold til pirateriet ikke rystede på hånden, og at hans snigskytter heller ikke gjorde det.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post49

Sprækker i facaden for Skt. Obama?

PolitikPosted by Kent Damgaard Wed, April 15, 2009 19:30:57
En gang fandt regeringen på noget man kaldte en "rockerlov" ... der var tale om en helt speciel lov som kun lige skulle bruges i forbindelse med en konflikt mellem to meget specifikke grupper. Ikke spor andet ...

Så var der nogen af de sædvanlige fodboldfjolser der viste at de var udenfor pædagogisk rækkevidde og vupti, et kvikt politisk hovede luftede tanken om at man jo kunne bruge "rockerloven" imod dem.

Siden er den blevet bragt på bane i forskellige sammenhænge, når det passede i den ene eller den andens kram - men sjældent i forbindelse med folk med tilknytning til rocker-miljøet.

Hvorfor nu bringe den del på bane i forbindelse med Obama? Jo fordi en grim plet dukkede op midt i al idyllen med Michelles nye køkkenhave og anskaffelsen af den længe ventede hundehvalp.

Bush regeringen indførte under en del protester fra Obamas partifæller en række tiltag omkring ulovlige afhøringer af folk, for at støtte kampen mod terror. Siden da har der været en lang række tiltag for at finde en måde hvorpå man kan frikende de store teleselskaber for at have deltaget i denne ulovlige aflytning.

Nu skulle man jo tro at Obama ville være interesseret i at distancere sig fra denne affære, men nej, tvært imode har hans administration valgt en omend endnu mere vidtgående tolkning af tingene end selv Bush.

Electronic Freedom Foundation har længe kæmpet imod hvidvaskningen af teleselskaberne, og de ser ud til at ville fortsætte kampen også mod Obamas forsøg på at retfærdiggøre ulovlige aflytninger ikke bare for den siddende, men for fremtidige regeringer også.

Det skal blive spændende at følge reaktionen efterhånden som det går op for folk at de har valgt en politiker, ikke kåret en helgen.

Mere om sagen på http://www.eff.org/press/mentions/2009/4/13-0 og det øvrige EFF website.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post48
Next »