Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Tag to Facebook grupper og ring hvis det ikke går over ...

CyberkulturPosted by Kent Damgaard Sun, March 22, 2009 13:45:42
Som nogen vil have bemærket af mine tidligere indlæg, så er jeg blevet lokket tilbage til at udbyde min mening her på det frie marked i stedet for på Facebook, hvor de der er på min liste over venner løbende bliver underholdt med min mening om stort og småt, enten de nu vil eller ej.

Men Facebook kulturen er ikke sådan at komme udenom, den er allerede begyndt at gennemsyre vores liv her i verdens med Facebook'ede nation (målt på antal brugere i forhold til indbyggertal).

Det gode er at man kan netværke med venner, det er så også det dårlige - for selv om man bliver tilføjet til vennelister fra folk man for længst har mistet kontakten til, så er det ikke altid en invitation til at forny venskabet - hovedparten vil bare helst ikke se sølle ud med en lille liste af venner, så man tilføjer rask væk alle man nogensinde har mødt i sit liv og kan nu gå videre uden at interessere sig for dem vel vidende at man ikke er ubetydelig.

Og ubetydelig er noget af det værste man kan komme ud for at være i vore dages X-Factor samfund. Det kræver styrke at stå ved at man interesserer sig for noget der ligger udenfor den brede massekultur. Det er meget få der vil sige "Så tager jeg hellere de fire venner her som deler min interesse og fanden tage resten", så hellere melde sig ind i det sikre varme, udestemmelige sammehold af ingenting. Så er man i det mindste noget i deres øjne og derfor ikke ubetydelig ... og man har ikke engang behøvet at gøre noget.

Og den med at have en varm, plys-agtig følelse af at være med i det gode selskab af ikke-ubetydelige det er noget vi mennesker godt kan lide. Og her har Facebook et uforligneligt tilbud til alle. Grupper.

Grupper har alle dage eksisteret i den slags community websites som Facebook er det sidste skud på stammen af. De er et godt middel til at finde de der fire venner der deler ens obskure interesse for en obskur længst afdød forfatter ingen har hørt om eller nogen der deler ens fetish for kvinder der krammer med ballon'er eller hvem man nu gerne vil i kontakt med.

Men på Facebook har de antaget en helt ny og interessant drejning. Man kan næsten ikke komme igennem en uge uden at nogen har inviteret en til at slutte sig til en gruppe med en i øvrigt velmenende overskrift: "Stop Kvindehandel!", "Stop volden på Nørrebro nu!", "Facebook brugere imod kræft" og så videre ned til folk der er imod rosiner i bagværk.

Det geniale ved disse grupper er, at de stort set allesammen er i en god sags tjeneste. Det er meget få grupper der direkte går ind for sult i afrika eller vold mod sagesløse - omend der er nogen få afsporede individer som har oprettet sympatigrupper for afstumpede voldsmænd.

Der er med andre ord alt at vinde ved at melde sig ind, for det kræver ikke andet end et par klik, og som man kan læses af disse gruppers princip-program, så er der ikke yderligere krav. Så man melder sig ind, får en gruppekrams-agtig varm følelse og kan så gå videre i sin dagligdag vel vidende at man er lidt bedre end de andre der ikke meldte sig ind, og man er ikke ubetydelig, for man har jo ytret sig imod det onde.

Principielt kunne man opnå det samme ved at gå i en kirke og fremsige "Vi forsager djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen", men det kræver jo at man skal op af stolen ... så hvis bare folkekirken ville lægge trosbekendelsen ud online kunne de måske opleve en vis opblomstring.

Men indtil da, så er Facebook det bedste bud på hvordan vi lindrer den dårlige samvittighed over de onder her i verden som vi enten ikke evner eller magter at gøre noget ved.

Det er også for dårligt ... nogen burde oprette en Facebook gruppe for at protestere mod den slags ...

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post43

Store tænkere i vor tid

CyberkulturPosted by Kent Damgaard Fri, April 04, 2008 20:43:43
Det lød jo meget godt - et site hvor man skulle tage en IQ test for at kunne komme ind for at date. I lang tid havde jeg en tanke om at IQ test kunne være en fordel for sites med mange andre former for fokus end dating, men i sidste ende kan man jo bare vælge dem fra, sværere er det jo ikke :-)

Hvad der åbenbart er sværere er at forestille sig at et nyt site der bliver hypet i pressen skulle ende med *gisp* besøgende som gerne ville ind

http://www.berlingske.dk/article/20080404/livsstil/80404005/

jeg ved ikke om folkene bag sitet selv har bestået den IQ test de vil udsætte deres brugere for, men som mangeårig udvikler indenfor forretningskritiske systemer må jeg sige at manglende test af hvordan et website opfører sig under belastning ikke er noget man kan bortforklare under kategorien "uforudset". Der findes sågar nye ord som beskriver fænomener af den type, at blive "slashdotted" er når et mindre site pludseligt bliver fokus for massiv interesse på grund af en eller anden begivenhed.

Man ville kunne forsvare hvis et lille anonymt sted som pludseligt havde noget kontroversielt indhold kunne blive overrasket - men et site som selv går ud og markedsfører sig medierne?

Jeg håber at dem der har lavet deres IQ test er mere begavede end dem der har lavet deres IT infrastruktur.

Men ellers er det da ikke så svært at møde intelligente mennesker på nettet - bare gå lidt væk fra hovedstrøget hvor markskrigerne forsøger at hive de forbipasserende ind fra gaden. Det behøver man da ikke at tage en IQ test for at finde ud af.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post29

Farvel til Gary Gygax

CyberkulturPosted by Kent Damgaard Sat, March 08, 2008 16:33:10
I Vore dage, hvor online rollespil som World of Warcraft og Everquest har økonomier der er større end flere lande i den tredie verden, kan det være svært at tænke på hvad rollespil blev betragtet som da jeg var yngre.På linje med heavy metal og andre ting som udfordrede fantasien med billeder som ikke var pæne og renskurede så ingen kunne tage anstød blev D&D lagt for had af forskellige sikkert velmenende danske præster.

Det var selvfølgeligt længe før Islam blev en trussel mod vores pæne lille smørhul, så ingen løftede så meget som et øjenbryn mod den religiøse intolerance det egentlig repræsenterede - og heldigvis valgte de fleste så også at besvare de kirkelige udmeldinger med et overbærende skuldertræk.

I vore dage kan man jo sågar finde rollespil som "Hellgate London" hvor man kan være tempelridder og kæmpe mod væsener fra helvede, så mon ikke de fleste præster har fundet sig til rette med at rollespil som sådan ikke er en genvej til helvede?Hvad Gary Gygax bidrog med til denne verden var en erkendelse af at vi som mennesker har nogen iboende behov som man ikke kan erstatte med de moderne ikoner som "Folket", "Udviklingen" og "Fremskridtet".

Vi har måske ikke altid behov for virkeligt at bo i heltenes tidsalder, uden rindende vand og ordentlige toiletter, men vi har et behov for at føle et fællesskab med dem.

Om 50 år vil der ikke være nogen der synger sange om hvem der vandt "Paradise Hotel", hvis vi er heldig vil nogen måske huske vinderen af "X-Factor" (som i mit hovede stadigt er navnet på en aflægger af X-Men, men lad det hvile). Men der vil stadig være mennesker som vil falde over Odysseen eller legenden om Kong Arthur og føle fascinationen.Som jeg har sagt tidligere - katte ved hvad de gør :-) Hvil i fred efter veludført arbejde Gary.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post23

Kategorien er en svær ting ...

CyberkulturPosted by Kent Damgaard Sun, December 16, 2007 14:42:39
For nu at blive i den gamle terminologi fra "Lykkehjulet".

Nogen gange kan det være svært at forstå logikken i den måde programmer er skruet sammen på. For eksempel kan jeg gå direkte til min blog her på www.one.com og begynde at skrive et indlæg, alt er til rådighed for at kunne gøre mit indlæg færdigt og poste det med det samme mens inspirationen stadig er over mig - bortset fra hvis jeg skulle falde over at skrive om et emne der ikke passer ind i en af de kategorier jeg allerede har defineret.

I så fald må jeg finde en måde at gemme mit indlæg, gå tilbage til hovedsiden og gennem kontrolpanelet for at definere det nye emne og så gå tilbage og forsøge at poste igen.

Jeg har ikke helt forstået hvad der er så farligt ved at finde på nye kategorier at det skal beskyttes af et ekstra password og gemmes af vejen i et kontrolpanel. Hvis en ondsindet hacker skulle finde på at overtage min blog, så ville vedkommende nok være mere interesseret i at lægge ny tekst ud end at oprette nye kategorier.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post9

Sociale netværk

CyberkulturPosted by Kent Damgaard Sat, December 15, 2007 13:56:39
"Man opretter en profil på et website og straks vælter skeletterne fra ens fortid ud af skabet".

Ordene er ikke mine, de kom fra en person der sad ved siden af mig, men jeg kan godt forstå vedkommende. Vi lever i en tid hvor sociale netværks-sites florerer på godt og ondt og hvis man vil være noget ved musikken så skal man mindst være på MySpace, Facebook, LinkedIn og sikkert et utal af andre sites så de uudtømmelige marketing maskine kan sikre sig den dyrebare information der skal til for at markedsføre ting til dit nærmeste netværk.

Af og til kommer der muligvis også nogen af de forretningsmæssige eller sociale fordele ud af det som der snakkes så meget om, men jeg tvivler.

Som allerede Groucho Marx udtalte det i sin tid, så har jeg en vis skepsis overfor klubber der vil have sådan nogen som mig som medlem. De virker mest som en slags popularitetskonkurrencer, og jeg har på forhånd bestemt mig for ikke at vinde. Jeg har sikkert lige så lidt til fælles med de mennesker der har hundredevis af andre på deres venneliste som jeg har med de mennesker der står og fryser i køen til det nyeste in-diskotek i håb om at blive set sammen med nogen der er noget.

Der er en underlig social kontrakt forbundet med disse steder som jeg ikke helt forstår, og som jeg nogen gange plejer at for komme i forkøbet med følgende citat af Anton Szandor LaVey:

There are many who would take my time. I shun them.
There are some who share my time. I am entertained by them.
There are precious few who contribute to my time. I cherish them.

og "æres den som æres bør", de mennesker som har valgt at bidrage til min tid her i denne verden er få men meget værdsatte, og derfor skal deres indsats heller ikke udvandes ved at sidestilles med de som falder i første kategori.

De er lette at genkende - man har som regel ikke set dem i årevis, de gange hvor det var op ad bakke i mit liv var de der ikke (og fair nok, i nogen tilfælde har kontakten manglet i så lang tid at jeg sikkert heller ikke har været der i den omvendte situation). Men fælles for dem er som regel at De altid henvender sig gennem et "xx har tilføjet dig som ven på yy" eller gennem LinkedIn's standard template for kontakt (som i øvrigt et på engelsk). Der er jo ingen grund til at få folk til at føle at de er noget specielt eller personligt når de trods alt bare skal indlemmes i en flok får som måske en dag vil give mulighed for at levere forretning til en, eller måske bare give andre får indtrykket af at man er omsværmet.

Derfor, til de der overvejer om jeg skal være en del af deres netværk - hvis I har noget konkret vi har til fælles eller et forslag til at lave forretning sammen, så sig til. Hvis vi har haft tillid til hinanden i fortiden vil der sikkert være mulighed for at vi kan opnå noget sammen i fremtiden. Hvis ikke, så held og lykke med det forehavende I har gang i, må det give jer det afkast som i ønskede da i investerede tid i det (med mindre I er konkurrenter til et af mine egne mål - i så tilfælde ønsker jeg jer en ærefuld andenplads). Jeg skal ikke forstyre jer på vej mod jeres mål, lad være med at forstyrre mig på vejen mod mine.  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post7

Kun for nørder

CyberkulturPosted by Kent Damgaard Sun, November 25, 2007 20:55:02
Gry sendte mig et link til den her serie med en stribe om hvordan gud havde hacket det meste af universet sammen som Perl scripts. Det fik mig til at smile, dels fordi at manden bag Perl, Larry Wall, er erklæret kristen, noget der ellers er lidt usædvanligt blandt hackere. Stallman er for eksempel ateist. En anden grund til at jeg syntes det var morsomt var at jeg i anden sammenhæng havde brugt Perl som et eksempel på at ligesom der er forskellige modstridende ting i biblen, så tillader Perl at man gør den samme ting på flere forskellige måder, hvilket syntes at være meget passende.
Larry Walls tilgang til dette område skyldes dog nok snarere hans interesse for lingvistik end hans religiøse overbevisning.

Hvorom alting er, så er der massevis af striber jeg kunne linke til, men jeg endte med den her

http://xkcd.com/182/

fordi den henviser til Richard Feynman, en af mine personlige helte.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post6