Kent Damgaards blog

Kent Damgaards blog

Dette er min personlige blog

Indtil for nyligt har jeg haft en personlig blog på GreatestJournal, men fremover vil der være en dansksproget blog her som vil indeholde lidt af hvert om hvad der sker i mit liv.
Mine skriverier om tegneserier vil jeg fortsat have på www.tegneseriesiden.dk og i min tegneserie-blog (på engelsk).

Ændringer på vej

Hvad der sker i mit livPosted by Kent Damgaard Sat, November 03, 2018 10:37:04
Det er ikke nogen hemmelighed at det her ikke er det mest opdaterede site, men nu har 80'erne ringet og bedt om at få deres design igen :)

Mit mål er at få lavet om på sitet så det bliver opdelt i en privat del og en arbejdsmæssig del.

Det betyder at denne blog blandt andet forsvinder. Til gengæld vil der muligvis dukke nye blogs op indenfor specifikke områder.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post91

International Blasphemy Rights Day

ReligionPosted by Kent Damgaard Sun, September 30, 2012 17:42:15
Tillykke til alle rundt i verden som tør tænke de unævnelige tanker.

At der er behov for en dag til at fremhæve retten til at være blasfemisk viser kun at vi ikke er nået specielt langt som art. Tvært imod har tiden op til dagen igen været præget af at hooligan-religionerne har haft behov for at markere sig. Hooligan-religion, fordi at der findes troende der sikkert kigger på det der foregår med samme undren som når jeg ser på de såkaldte "fans" der vælger at overfalde tilfældige mennesker for at vise deres kærlighed til sporten.

Enkelte tilhængere af den mest fremtrædende hooligan-religion har da også indset at det måske havde en skidt indvirkning på opfattelsen af deres religion at de slog folk ihjel på vegne af en "fredens religion" over noget som kun et fåtal af voldsforbryderne egentlig havde set.

Og som altid var opfordringerne til at vise at der faktisk var en positiv side ved religionen fulgt af den typiske paragraf som viste at selv de moderate fortalere ikke har forstået hvad det går ud på. Det er den hvor man siger at man går ind for ytringsfrihed, men at man ikke vil have at nogen siger noget som kan såre andre.

Fejl, om igen. Hvis man går ind for ytringsfrihed, så går man ind for at de folk man ikke kan lide har ret til at sige det de mener. Eller som Kasket Karl vist en gang udtrykte det "Flora har ret til at have sine egne dumme meninger".

Mark Twain sagde det endnu bedre:

"So much blood has been shed by the Church because of an omission from the Gospel: 'Ye shall be indifferent as to what your neighbor's religion is.' Not merely tolerant of it, but indifferent to it. Divinity is claimed for many religions; but no religion is great enough or divine enough to add that new law to its code."

Men bare fordi at en anden religion har de mest aktive hooligans betyder det jo ikke at vi er bedre i den kultur vi lever i. Politikere elsker at fremhæve vort kristne kulturgrundlag som det der åbenbart gør os overlegne i forhold til resten af verden.

Den kristne gud, eller vor himmelske far, har efter sigende skabt os og elsker os. Han har dog lidt svært ved at lade os leve vort eget liv, og skulle vi afvige fra hans regler har han ingen kvaler ved at overlade os til evig tortur.

Lyder det som en far? Vist kun hvis man har haft en meget dysfunktionel og små-psykotisk en af slagsen, de fleste andre ville nok være lidt bekymrede for den slags kærlighed. Lyder det som et godt argument for at hvis der eksisterede et sådant væsen, så ville det være helligt og ophøjet?

For nu at misbruge et gammelt politiker-udtryk: "Hvis det er helligt, så fornægter jeg helligånden".


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post90

Mail oprydning

Hvad der sker i mit livPosted by Kent Damgaard Mon, June 04, 2012 16:14:33
Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke længere er specielt aktiv i mine skriverier omkring tegneserier. Som konsekvens af det har jeg valgt at lukke de forskellige mail-konti jeg oprettede til tegneserie-relaterede ting.

Det betyder at alle uscomics-lignende adresser til mig ikke længere er aktive.

Som altid kan man stadig kontakte mig på almindelig mail, eller på LinkeIn. Det er også muligt at følge med i hvad jeg læser via GoodReads, hvis man skulle være interesseret i det.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post89

Igen et opdateret C.V.

Job og karrierePosted by Kent Damgaard Sun, April 24, 2011 08:04:33
Jeg har benyttet påsken til at få opdateret mit C.V. en smule, den opdaterede version kan findes på den sædvenlige adresse

http://www.kentdamgaard.dk/dk/CV_dan.html

Som det kan ses, så fylder opgradering fra JBoss 4 til JBoss 6 en hel del i hvad jeg har lavet i foråret. I princippet skulle det jo være en nem sag at gå fra en version af en applikationsserver til en anden, men under overfladen er der alligevel ændret en del.

Påskeferien har jeg benyttet til igen at se lidt på Objective-C og Cocoa. Sproget som sådan er ikke svært at lære, det er C med nogen kantede parenteser og så kan det næsten de samme ting som Java. Men selve Frameworket er stort. Faktisk er det nok den største forhindring hver gang man skal tilføje et nyt sprog til sin værktøjskasse.

Måske har de folk ret, som siger at det ikke længere handler om Java, men om JVM'en. Jython, Groovy og Scala er nye sprog, men vi har stadig mulighed for at basere os på de dele af Java vi kender.

Det var lidt filosoferen. Jeg går med planer om at lave en selvstændig blog hvor jeg skriver om mine tanker om programmering og teknologi, så jeg kan adskille det en smule fra mine øvrige tanker om religion, politik og hvad der ellers sker i mit liv.

Men mere om det senere ...

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post88

Sociale netværk

Job og karrierePosted by Kent Damgaard Sun, February 13, 2011 11:05:39
Sociale netværk er kommet for at blive, ser det ud til, så det er på tide at forholde sig til hvordan man bruger dem.

Idag har jeg derfor valgt at udskille den del af mine aktiviteter på Twitter der har med IT og udvikling at gøre til kontoen @kodekent. Det gør at jeg kan følge og blive fulgt af kolleger, uden at skulle involvere dem i hvad jeg ellers laver udenfor mit arbejde.

Hvad angår Facebook, MySpace med videre, så forvent ikke at jeg giver adgang til andre end private venner, eller berømtheder som jeg gerne vil følge. Jeg foretrækker kvalitet i stedet for kvantitet, så jeg tilføjer ikke folk bare for at få en større venneliste.

LinkedIn er i princippet åbent for alle jeg tidligere har arbejdet sammen med. Jeg tilføjer ikke folk jeg ikke kender, for jeg vil gerne kunne stå inde for dem der er på vennelisten. Men derfor er der stadig grund til at checke udløbsdatoen. Folk jeg arbejdede sammen med for ti år siden kan have ændret sig meget siden da - det ved jeg at jeg selv har. Så det at jeg kendte nogen en gang er ikke en garanti for noget.

Det er de spilleregler jeg har valgt, så der er ingen grund til at tage det personligt hvis du ikke bliver lukket ind.
  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post87

Glædelig Darwin-dag

Hvad der sker i mit livPosted by Kent Damgaard Sat, February 12, 2011 18:09:06
Den er ikke så præget af stress og overforbrug, faktisk var det nogenlunde nemt for mig at købe ind i supermarkedet i dag. Men ikke desto mindre er Darwin-dag en vigtig dag at fejre.

Kalenderen er fyldt med dage som vi skal fejre fordi magt-begerrrige gamle mænd i sjovt tøj med en gammel bog mener at de skal bestemme hvor vi bør være i livet og i verden.

Selvsagt, er det så meget vigtigere for vi som mener at den eneste vej man kan følge er, den hvor beviset fører en. Ingen usammenhængende argumentationer, ingen hensyntagen til religiøse følelser, ingen politisk korrekt respekt for noget. Kun videnskabens metode.

Det vigtige ord her er "metode". Der er ingen blind tro på videnskaben. De som føler sig truet af den måde vi rationelle mennesker tilgår verden elsker at pege på os som en gruppe religiøse mennesker "Darwinister" siger de, i håbet om at vi vil indtage vores rette plads i den håbløse, uproduktive sump af hellige mænd, med hellige bøger som mener at vide hvor mennesket skal hen.

Men vi som accepterer teorien om evolution har ikke nogen hellig bog, vi accepterer bevisførelsen som den ser ud nu. Hvis en anden og bedre bevisførelse skulle dukke op og vise noget andet, så må vi følge den. Men indtil videre har de såkaldte "videnskaber" der vil udfordre den videnskabelige konsensus ikke nogen videnskab at byde på, det bedste de kan præstere er at så tvivl, at påstå at der er en livlig debat om emnet.

Det er der ikke - der er en livlig debat for at holde pseudo-videnskab ude af hvad vi skal lære den næste generation, de som skal sikre at verden bliver et bedre sted at leve for os. Det er en debat som den anden side aldrig kan vinde. Som altid i historien kan de undertrykke de ting som lyder dårligt i deres ører.

Men bygge et samfund på en metode der siger at man kun må forske i de ting som er bekvemme for for magthaverne. Historiens losseplads flyder allerede over med dem.

Så glædelig Darwin-dag, og mine bedste ønsker til alle derude som forsøger at øge mængden af menneskelig viden - uanset hvad andre måtte mene om de konklusioner det fører til.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post86

Godt nytår og opdateret CV

Job og karrierePosted by Kent Damgaard Sun, January 02, 2011 14:52:23
Det nye år er jo tiden til at sætte nye mål og lægge planer om hvad man gerne vil gøre, samtidig med at man gør rent, rydder ud og gør plads til hvad der måtte vise sig af nye muligheder.

Som gammel konsulent er jeg jo vant til at opdatere mit CV lidt oftere end det, men lige her og nu falder det sammen med årsskiftet.

http://www.kentdamgaard.dk/dk/cv.html

Der er ikke de helt store nyheder, ud over at jeg kaster mig over et nyt projekt i Københavns Lufthavne, som følger naturligt af de aktiviteter vi gennemførte i 2010.

Hvis 2010 lærte mig noget, så var det nok også at man ikke skal være forlovet kun med en enkelt teknologi. Så jeg håber at 2011 vil blive året hvor jeg får lejlighed til at lære lidt mere af hvad der rører sig udenfor Java verdenen. "Spreder mine investeringer" så at sige.

Godt nytår til alle venner, kolleger, samarbejdspartnere andre som har bidraget til mit liv i 2010. Må 2011 bringe resultater og muligheder for jer alle.

  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post85

En forsinket hilsen i anledning af vintersolhverv

Hvad der sker i mit livPosted by Kent Damgaard Fri, December 24, 2010 16:16:26
Den 22. December klokken 00:38 nåede vi til vintersolhverv.

På den tid af døgnet var det lidt svært at se hvad solen lavede, men heldigvis har vi jo videnskab som gør at vi kan beregne hvad der sker med alle de himmellegemer der bevæger sig rundt omkring os. Solen havde ikke noget at sige i den anledning, solens tilhængere følte ikke trang til at dræbe nogen, eller til at indføre leveregler som vi andre i følge solen er nødt til at iagttage.

Derfor holder jeg meget af solhverv og de andre gamle hedenske fester. Det er værd at fejre at vi nu går mod lysere tider, ganske som det er værd at fejre når vi om en uge og nogen timer træder ind i et nyt år. Når vi træder ind i det nye år, kan vi se tilbage og overveje hvad vi nåede, og se frem mod de planer der er parat for det nye år.

Jeg overrasker nok ikke nogen ved at sige, at mit tilbageblik ikke indeholder skyldfølelse over min manglende overholdelse af regler dikteret af folks forskellige usynlige venner. Hvilket så fører mig frem til den her underlige aften som vi fejrer, fordi marketing afdelingen for den nye religion fandt det passende at placere den oveni noget som konkurrenten allerede havde lavet. Lidt som når alle i vore dage bruger Windows, og ingen husker det fantastiske og banebrydende arbejde andre lavede hos Xerox Parc der i virkeligheden lagde grundstenen til den computer vi arbejder med i vore dag.

Kun et enkelt sted stod vi fast - den nye helligdag skulle ikke hedde "kristmesse" som den endte med at gøre det i andre lande, så "Jul", den gamle betegnelse for festen ved vintersolhverv blev hos os. Tanken om den gamle fest, at spise og drikke, mens vi tænker på at nu går det mod lyse tider er sympatisk, den gør ikke nogen noget ondt.

Tanken om at fejre en mellemøstlig profet fra en misogyn stammereligion er lidt sværere at forenes med. Hvem den historiske person var ved vi kun lidt om, men ud fra den gamle devise om "sig mig hvem du omgås og jeg skal sige dig hvem du er", så vil jeg anbefale folk at se på hvordan hans nærmeste stedfortræder her på jord for eksempel forholder sig til børneporno og de overgreb som hans egne medarbejdere foretog mod de som havde valgt at lade ham styre deres fysiske og åndelige liv.

Men nu skal det jo ikke bare gå ud over de kristne, fordi de har valgt at annektere vores fredelige helligdage. Et andet eksempel på hvordan disse mennesker som altid gemmer sig bag deres usynlige venner kan opføre sig overfor andre kan man se her.

Som altid med totalitært tænkende mennesker, så er forbrydelsen at nogen tillader sig at tænke selv. Så når vi om en uge går ind i 2011, så vil jeg gerne opfordre til at vi alle gør det med et fortsæt om at tænke selv, og ikke lade andre gøre det for os. Og med de tanker, god jul til alle derude, spis drik og vær lystig - og fri os fra messer for mellemøstlige eller andre guder hvis tilhængere vil destruere den korte lykke vi har i denne verden.

Specielt varme hilsner til Winnie Heiden, hvis fødselsdag jeg havde fornøjelsen af at fejre d. 22. med en gave fra Preben og jeg i form af en personligt udgave af vores tegneserie med en fantastisk tegning fra Preben, som jeg værdsætter rigtigt meget. Til familien Frisvad/Rapson for deres åbne dør og altid dejlige "helt nede på jorden" måde at være når man er sammen med dem. Og til min kollega Kim for altid at være klar til at snakke om stort, småt og ellers unævneligt over en fadøl eller mange.

Tak for jeres store opbakning mens jeg skrev mit manuskript til Preben, og i måneden efter, hvor jeg gennemførte NaNoWriMo med en ny historie om Afdeling K.


  • Comments(0)//blog.kentdamgaard.dk/#post84
Next »